БУБАМАРА ВO ЖИВО

   Во почетоците на транзицијата мрачните сили на олигархијата, во 1994 година го формираа РАДИО БУБАМАРА, кое имаше за цел со својата програма да ја затруе прогресивната работничка класа нудејќи им забава, деноноќно слушање радио, политички говори и препишани програми.
Големата популарност на радиото на многу невработени им ја олесни можноста да не одат на работа, да не се надеваат на работен стаж, синдикат и плата. Во изминативе 10 години РАДИО БУБАМАРА ја постигна својата цел и ја доби посакуваната таргет група од 400 000 невработени, 80 000 акционери, 100 богати политичари и 7000 Mакедонци со бугарски пасош.

како го направија тоа...повеќе

 
 НОВОСТИ И СЛУЧУВАЊА

Едно име имаме со Калиопи и Гарабет Тавитјан
Да потсетиме, по четврточното издание на 11-та Златна Бубамара весниците беа децидни дека најмоќната изведба во живо, и вокално и сценски ја добивме од Калиопи, која заедно со најдобриот тапанар Гаро Тавитјан ја изведе Едно име имаме од Јонче Христовски. Настапот на Калиопи и Гаро беше испланиран до совршенство, а сепак многу спонтан. Калиопи уште еднаш докажа дека е неприкосновена кралица на домашната музичка сцена. Таа се облече во црвено-жолт фустан со национални мотиви, ни го покажа знамето на видео бим зад неа, и порача: Вечерва пеам во името на цел македонски народ, за нас има само едно име - моја Македонија...

Поради големиот интерес за песната, можете да ја симнете од нашиот сајт бесплатно...
Калиопи и Гарабет Тавитјан - Едно име имаме

ХИТ НА ГОДИНАТА НА РАДИО БУБА МАРА
Како и секоја година така на крајот и од оваа 2008 следува изборот за најслушана мак и екс ју песна на РАДИО Буба Мара
ТОП 20 - селекција од ТОП 40 секако според вашите гласови (15.12.-21.12.)
ТОП 10 - ги слушаме 10-те најдобри песни за 2008 година (22.12.-28.12.)
29.30.31. декември заеднички го избираме ХИТОТ ЗА 2008 НА РАДИО БУБАМАРА

1. ТУНА-ПРАШУВАМ БЕЗ ГЛАС
2. ДАНИ--НИКОЈ КАКО ТИ
3. ЈОВАН Ј-ИТНО МИ ТРЕБАШ ТИ
4. ДЕАНА НИКОЛОВСКА--ЛУДИЛО
5. БЕАТ СТРЕАТ&ВИКТОР С-ТО МИ СЕ СВИЏА
6. МЕРЛИН - ДА ШУТИШ
7. ФЛАМИНГОСИ--УЗМИ ИЛИ ОСТАВИ
8. КОЛОНИА-МИРНО МОРЕ
9. КАЛИОПИ-ЉУБИ
10. ПАРКЕТИ&ЕЛЕНА--САКАМ ДА ТЕ ГАЛАМ
11. ВЛАТКО ИЛИЕВСКИ-СО ДРУГИ ЗБОРОВИ
12. ТОСЕ--ТХЕ ХАРДЕСТ ТХИНГ
13. ТОНИ Ц-УМИРЕМ 100ПУТА ДНЕВНО
14. НЕКСТ ТИМЕ--БЕЗ ТЕБЕ ТИВКО УМИРАМ
15. МАКС&РАДЕ-МИ СМО ШАМПИОНИ ЉУБАВИ
16. СЕРГЕЈ Ч-АКО ТЕ НИЈЕ ПРОНАШЛА ЉУБАВ
17. ВЛАТКО ЛОЗАНОВСКИ-ВРЕМЕТО ДА ЗАСТАНЕ
18. ГОРАН КАРАН-АНЏЕЛЕ
19. НАТАША БЕКВАЛАЦ--ДВЕ ПИЛУЛЕ
20. 10 ЈЕЛЕНА ТОМАШЕВИЌ-ОКЕАНИ


име  коментар  
 Copyright © 2008 radio Bubamara  | dsgn by flash.net.mk