БУБАМАРА ВO ЖИВО

   Во почетоците на транзицијата мрачните сили на олигархијата, во 1994 година го формираа РАДИО БУБАМАРА, кое имаше за цел со својата програма да ја затруе прогресивната работничка класа нудејќи им забава, деноноќно слушање радио, политички говори и препишани програми.
Големата популарност на радиото на многу невработени им ја олесни можноста да не одат на работа, да не се надеваат на работен стаж, синдикат и плата. Во изминативе 10 години РАДИО БУБАМАРА ја постигна својата цел и ја доби посакуваната таргет група од 400 000 невработени, 80 000 акционери, 100 богати политичари и 7000 Mакедонци со бугарски пасош.

како го направија тоа...повеќе

 
 ПОСЛЕДНА ЗЛАТНА БУБАМАРА - ВО СТАРАТА УНИВЕРЗАЛНА САЛА
ЕКСТРЕМНИ СПОРТОВИ ЗА ПЕНЗИОНЕРИ, МАГЛА ЗА ПОЛИТИЧАРИ

На времето беа „Локици“, а сега „бакици“ и „декици“. Пензионерите беа ѕвезди на вечерта на 17-тото издание на манифестацијата „Златна бубамара на популарноста“, која завчеравечер последен пат се одржи во скопската Универзална сала. Проектот на Владата за бесплатно скијање на највозрасните беше една од највпечатливите точки од годинашното сценарио, а шоуто кулминира кога на сцената се појавија неколку пензионери, „љубители“ на екстремни спортови. Публиката се смееше до солзи на нивната оригинална кореографија. Играа на „Хајдемо у планине“, легендарниот рефрен на „Биело дугме“, а Ранко Петровиќ (креаторот на „Бубамара“) во улога на „инструктор“ од првите редови им се приклучи во импровизираното скијање. „Смејте се на моја одговорност, а за ваше задоволство“, најави тој.

Повеќе...


Се тресеа вилици, позеленеа споменици

Според забавата што ја нуди „Златна бубамара“ уште еднаш покажа дека е големо шоу, со многу учесници, музика и хумор со кој „диригира“ маестралниот Сашко Коцев. Според концептот и целта на „штабот на Бубамара“, пак, кој секогаш се крие од очите на јавноста и „работи кога сите спијат“, манифестацијата треба да биде опуштена, публиката да се смее на секои четири минути и да аплаудира на секои 300 секунди. повеќе 

УШТЕ ЕДНА ВЕСЕЛА ЗЛАТНА БУБАМАРА

Златна Бубамара на популарноста оваа година се претвори во стен ап комеди шоу на Сашко Коцев. И тоа на големо задоволство на публиката во Универзалната сала. Завчера, "Златна Бубамара" се одржа по 14-ти пат. На мажите, Сашко им ги затегна стомачните мускули од смеење, а на жените кои се смееа до солзи им ја размачка шминката. До толку беше добар. "Водете љубов, а не политика", беше темата на годинешнава "Бубамара".
повеќе

 

име  коментар  
 Copyright © 2008 radio Bubamara  | dsgn by flash.net.mk